Dingen die u moet weten voor de behandeling:

ALGEMEEN:

Bij zwangerschap of borstvoeding kan de behandeling niet plaatsvinden.

Vermijd alcohol voor de behandeling.

Sport niet op de dag van de behandeling. Hitte van het lichaam zorgt ervoor dat poriën open gaan staan, zweet (zout, wordt ook gebruikt om ‘verkeerde’ PMU te verwijderen!)  kan ervoor zorgen dat de kleur meer gaat vervagen.

Een behandeling kan tijdens de menstruatie iets gevoeliger zijn.

Alle nieuwe PMU behandelingen zullen uit minimaal twee behandelingen bestaan.

U mag ten tijde van de behandeling niet bruin zijn op het gezicht; er zal dan een nieuwe afspraak gemaakt moeten worden. Pigmenten zullen donkerder genezen in een zongebruinde huid (spraytan is toegestaan). Het is aan te raden 2-4 weken vóór de behandeling uit de zon te blijven en 2-4 weken na de behandeling.  Plan dus goed!

De dag van de behandeling mag er niet gesport worden (i.v.m. zweten en zout), mag er niet direct zonlicht of zonnebank licht op komen .. geen retinol houdende (vit a) producten of peelingen gebruiken rondom het gebied gedurende 30 dagen na de behandeling. Tien dagen niet zweten!

Bij huidtypes I-II (dames met rood haar en lichte blondines) zal de huid roder en meer gezwollen zijn. Soms pakt het pigment ook minder goed en zullen meerdere nabehandelingen nodig zijn.

Als PMU ooit is weggelaserd bij u moet u rekening houden dat er meer littekenweefsel in de huid aanwezig is. Dit kan ervoor zorgen dat pigment minder goed pakt en dat er meer nabehandelingen nodig zijn.

EXTRA ADVIES OGEN:

  • Bij een oogbehandeling moeten lenzen uit zijn. U moet er rekening mee houden dat de lenzen meerdere dagen niet gedragen mogen worden, hou dus een bril bij de hand. 72 uur na de behandeling mogen de lenzen weer in; hier mag alleen steriel water voor gebruikt worden, geen zoutoplossing! Bij het langdurig dragen van harde lenzen, in combinatie met siliconenvloeistof kan het zijn dat de eyeliner niet goed zal pakken. Dit komt doordat de siliconen in de vloeistof ook echt IN de huid gaan zitten.
  • Bij langdurig gebruik van wimperextensions (meer dan een jaar) kan een eyeliner niet gezet worden; de lijm die gebruikt wordt voor de wimpers gaat op den duur IN de huid zitten waardoor de eyeliner niet goed zal pakken. De wimperextensions moeten 6-8 weken af geweest zijn voordat er een lijntje geplaatst kan worden. Er wordt niet behandeld als er nog extensions aan de wimpers zitten!
  • Als u hele gevoelige, waterige of allergische ogen heeft is dit misschien niet de behandeling voor u. De ogen produceren een zouterige vloeistof waardoor pigment  niet zal pakken.

EXTRA ADVIES WENKBRAUWEN

  • De twee gezichtshelften zijn niet gelijk. Perfectie is ons doel, maar niets is perfect! Het ‘P’ woord wordt dus niet gebruikt in de PMU. De helften zijn zusjes, geen tweelingen! SYMMETRISCHE WENKBRAUWEN BESTAAN NIET!!!
  • U mag ten tijde van de behandeling niet bruin zijn op het gezicht; er zal dan een nieuwe afspraak gemaakt moeten worden. Pigmenten zullen donkerder genezen in een zongebruinde huid (spraytan is toegestaan). Het is aan te raden 2-4 weken vóór de behandeling uit de zon te blijven en 2-4 weken na de behandeling.  Plan dus goed!
  • Bij huidtypes I-II (dames met rood haar en lichte blondines) zal de huid roder en meer gezwollen zijn. Soms pakt het pigment ook minder goed en zullen meerdere nabehandelingen nodig zijn.
  • Als PMU ooit is weggelaserd bij u moet u rekening houden dat er meer littekenweefsel in de huid aanwezig is. Dit kan ervoor zorgen dat pigment minder goed pakt en dat er meer nabehandelingen nodig zijn.
  • Botox behandelingen moeten óf 2 weken voor, óf 2 weken na een wenkbrauwbehandeling uitgevoerd worden.

EXTRA ADVIES LIPPEN

  • Als u ooit een koortslip heeft gehad en u wil graag een lipbehandeling ondergaan moet u 2 weken van te voren beginnen met 2000mg L-Lysine tabletten, verkrijgbaar bij de reguliere drogist. Als de koortslip ooit is uitgebreid naar de ogen kunt u helaas geen eyeliners laten zetten.